Het aantal flexwerkers is de afgelopen jaren flink gestegen. Ook u als uitzendorganisatie komt u ze meer en meer tegen. Uw uitzendkrachten willen maar al te graag snel aan de bak, zonder te veel tijd kwijt te zijn aan administratieve rompslomp. Gelukkig kunnen veel documenten inmiddels worden ondertekend met een digitale handtekening!

De digitalisering heeft ook de uitzendbranche bereikt. Gelukkig maar. Want hoe fijn is het voor uw flexwerkers dat ze niet meer per se op uw kantoor hoeven langs te komen en meteen aan de bak kunnen? U kunt nu diverse documenten zoals de loonbelastingverklaring, maar ook het flexcontract zelf, voorzien van een digitale handtekening. Zo heeft u geen omkijken meer naar dat proces.

Een Digitale handtekening, hoe werkt dat?

Zowel voor u als uitzendbureau en voor uw uitzendkrachten is het digitaal ondertekenen van documenten een fluitje van een cent. Selecteer het document dat ondertekend moet worden en de persoon die dat moet doen. Hij ontvangt vervolgens een bericht met verzoek tot het plaatsen van een digitale handtekening.

Via het verzoek tot ondertekening moet hij zichzelf identificeren. Hiervoor bestaan verschillende authenticatiemiddelen, zoals een SMS met TAN-code of DigiD. De geselecteerde persoon kan verder niets aan het document veranderen. Een zogeheten stempelmachine voegt na ondertekening een bewijs van rechtsgeldigheid toe aan het document, dat tot slot naar alle betrokken partijen gestuurd wordt.

Kostenbesparend

Door middel van een digitale handtekening bespaart u uzelf en de flexwerker niet alleen veel tijd; u scoort ook punten door deze vorm van extra service aan te bieden. Uw uitzendkrachten staan immers centraal en bepalen nu zelf wanneer en waar ze het contract ondertekenen. En wat dacht u van de kostenbesparing? De doorlooptijd vermindert van enkele weken naar enkele uren, u maakt minder gebruik van papier en de verzendkosten dalen.

Benieuwd hoe u met digitaal ondertekenen op kosten kunt besparen en doorlooptijden kunt verkorten? Praat dan geheel vrijblijvend met onze consultants of kijk op YourContract.nl

Dit artikel verscheen eerder op YourContract.nl