Afgelopen periode is in de productiehal van Impress de nieuwe Océ VarioPrint i300 opgebouwd. Met de plaatsing van deze planoprinter heeft Impress een belangrijke stap gezet in de verdere uitbreiding van de printcapaciteiten. Met name bij Publishing Services heeft deze nieuwe inkjetprinter een belangrijke meerwaarde in het Printing on Demand van boeken.

Impress VarioPrint i300De VarioPrint i300 is een zeer innovatieve kleureninkjet vellenpers met grote capaciteit die de hoge productiviteit van inkjet combineert met de veelzijdigheid van losbladprinten en flexibele media. Vooral dat laatste is een belangrijke meerwaarde aldus Harry Buisman van Impress – 4DMS: “We zien in de testfase al fantastische resultaten op veel verschillende media, waaronder niet-coated papier, inkjetpapier, offset niet-coated papier en offset coated papier. Ook voor de opleiders voor wie wij lesmappen maken is het fijn dat niet alleen standaardmaten, maar ook tabbladen verwerkt kunnen worden.”

Productiesnelheid

We zien in de testfase al fantastische resultaten op veel verschillende media

In de productie is het voor Impress bovendien prettig dat het een volledig geautomatiseerde workflow heeft met een eenvoudige bediening plus een betrouwbaar ontwerp voor snelle, ononderbroken productie. Buisman: “De i300 levert constant productiesnelheden tot wel 300 A4-pagina’s per minuut op diverse materialen en print moeiteloos met hoge snelheid dubbelzijdig tot 8.700 dubbelzijdig A4-vellen per uur. Het speciale sneldroogsysteem, de kortere tijd voor het instellen en de korte opstarttijd zorgen voor maximale productiviteit van begin tot eind.”