Onderwijs

Wil je meer kwalitatieve aanmeldingen voor jouw opleidingen?

Nu ook de OV voor minderjarige studenten vergoed wordt, nemen de keuzemogelijkheden voor studenten toe. En door de afname van het aantal studenten wordt de concurrentie tussen scholen heviger. Wil jij weten welke richting iedere student interessant vindt en ze stimuleren tot aanmelden bij jouw opleidingen? Door de (online) voetsporen te volgen en 1-op-1 met ze te communiceren kan je dit bereiken.

Impress – 4DMS heeft alles in huis om je te ondersteunen bij 1-op-1 communicatie met studenten. Door het optimaliseren van huidige registratietrajecten helpen wij je bij het verkrijgen van meer informatie. Ook bieden wij een oplossing voor het verzamelen en bundelen van gegevens per toekomstige student. Met deze verrassende inzichten helpen wij bij het creëren van nieuwe (email)campagnes. Zo weten wij samen de student nog beter te ondersteunen bij het maken van een juiste studiekeuze.

 
 

Registratie tijdens open dagen en meeloopdagen

De registratie tijdens open dagen en meeloopdagen neemt de nodige tijd in beslag. Er komt veel handmatig werk kijken bij het verzamelen van gegevens van bezoekers en de opvolging hiervan. Wij helpen je graag bij het neerzetten van een goed registratietraject. Waar gegevens eenvoudig verkregen worden en er automatisch bevestigingen, reminders en enquêtes de deur uitgaan voor jouw evenementen.

Ook kunnen wij de registratie op locatie voor je verzorgen. Hierdoor weet je wie er wel of niet de verschillende locaties heeft bezocht en met welke interesses. Dit biedt je de kans om jouw communicatie hierop aan te laten sluiten. Zo voorzie je de studenten van een goede voorlichting in jouw vervolgcampagnes.

Studenten profielopbouw

Het aantal marketing-relevante gegevens dat wordt verzameld neemt toe. Maar binnen veel organisaties bevinden de databronnen, zoals het online klikgedrag, zich in een datasilo. Impress – 4DMS heeft een oplossing voor jouw studenten profielopbouw. Het Data Management Platform, waar wij over beschikken, brengt jouw rapportages en analyses uit verschillende databronnen bijeen op persoonsniveau.

Het centrale beeld (Single Customer View) levert nieuwe inzichten per toekomstige student. Het helpt jou snelle beslissers te onderscheiden van studenten die moeite hebben met het maken van een keuze. Dit kan je vervolgens gebruiken in de voorlichting aan de studenten.

Studentenwerving met emailmarketing

Wanneer de nieuwe lichting zich aan het oriënteren is op hun toekomst, kunnen ze van jou wat hulp gebruiken. Maar ook de ouders en de decanen worden graag betrokken bij de activiteiten van jouw organisatie. Met het emailcampagneplatform, waar Impress – 4DMS gebruik van maakt, verstuur je eenvoudig en snel nieuwsbrieven of losstaande emails naar jouw doelgroepen.

Het platform is ook uiterst geschikt voor complexe emailcampagnes: het sturen van een relevante boodschap, naar de juiste persoon, op het juiste moment. De (online) sporen die de studenten achterlaten via e-mail worden per e-mailadres nauwkeurig bijgehouden. Op basis van deze gegevens kunnen er automatische campagnes ingesteld worden.

Voordelen van praktijkovereenkomsten digitaal ondertekenen

Het terugdringen van de administratieve lasten is één van de speerpunten binnen het onderwijs. De afgelopen jaren zijn hierin al behoorlijke stappen gemaakt door de toenemende rol van ICT in het onderwijs. Ondanks deze digitalisering zijn er nog veel documentstromen waar papier aan te pas komt. Herkent u dit?

Gemak voor u én de student
Het digitaliseren van de documentstromen voor praktijkovereenkomsten is erg eenvoudig met YourContract. Uw leerlingen kunnen praktijkovereenkomsten digitaal ondertekenen en hoeven hiervoor dus niet meer langs te komen op school. De wettelijke termijn van twee weken waarin de POK afgehandeld moet worden, wordt hiermee gemakkelijk behaald. Zodra de praktijkovereenkomst is ondertekend, wordt het toegevoegd aan de studentkaart in uw CRM-systeem. Op deze manier kunt u én de studentadministratie altijd de overeenkomst raadplegen.

Productie van lesmaterialen

We helpen onderwijsinstellingen met het beheer en de productie van hun communicatie uitingen. We nemen grafische processen over en optimaliseren deze tot efficiënte productieprocessen met korte levertijden. Opdrachtgevers verkrijgen hierbij de volledige controle over hun content en uitgaven.

Samen met onze opdrachtgevers richten wij op maat gemaakte bestel- en productieprocessen in. We bieden oplossingen voor content management om meer controle te krijgen over de beschikbare content en uitgaven. Hierin houden we rekening met verschillende gebruikersrollen en/of afdelingen om worksflows in te regelen

Elk boek is uniek

Door Printing on Demand is het mogelijk om elke individuele uitgave volledig samen te stellen. Hiermee staan alleen de relevante zaken in dat boek en worden er forse kostenbesparingen gerealiseerd op drukkosten en voorraadbeheer.

Uitdagingen

  • Klantdata? Die staat in verschillende tools en Excelsheets. Geen idee hoe ik dat moet koppelen.
  • Mijn campagnes renderen op zich goed, maar hoe zorg ik nou toch dat de ROI blijft stijgen?
  • Mijn directeur vroeg mij hoeveel unieke klanten wij nu eigenlijk hebben. Hoe moet ik dat nu weten?

Gen Z spreekt vloeiend de digitale taal en kan zich geen leven zonder technologie voorstellen. On-demand is het helemaal.