ABN AMRO Lease financiert de investeringen in roerende bedrijfsmiddelen van ondernemers. Deze vorm van financiering biedt de mogelijkheid om 100% van het investeringsbedrag te financieren. Ondernemers hebben hierdoor de ruimte om te groeien en alles uit de onderneming te halen.

De vraag

Verschillende ondernemers hebben in het verleden een aanvraag gedaan bij ABN AMRO Lease voor het financieren van bedrijfsmiddelen. Veel ondernemers zien het voordeel van de leaseconstructie. Het is namelijk voor zowel starters als kleine ondernemers en organisaties mogelijk om in te spelen op de veranderingen in de markt zonder het werkkapitaal aan te spreken.

De economische groei van de afgelopen periode is voor ABN AMRO Lease een goede aanleiding om de mogelijkheden van lease opnieuw onder de aandacht te brengen bij ondernemers die in het verleden een aanvraag hebben gedaan. ABN AMRO Lease heeft 4DMS gevraagd om deze doelgroep een brief te sturen en vervolgens na te bellen om te peilen of er interesse is naar meer informatie van een accountmanager.

De oplossing

De brief is in samenwerking geschreven en vormgegeven. Vervolgens heeft 4DMS het printen en verzenden uit handen genomen.

Na het versturen van de brief worden de ondernemers in een periode van acht dagen teruggebeld door agents van 4DMS. De agents bellen met een belscript dat 4DMS in samenwerking met ABN AMRO Lease heeft geschreven en werken met een belapplicatie die speciaal voor deze campagne is ingericht.

Dagelijks wordt er een rapportage beveiligd opgeleverd aan ABN AMRO Lease. De leads worden vervolgens opgevolgd door een accountmanager van ABN AMRO Lease.

Het resultaat

Het afsluiten van een leaseconstructie voor het financieren van bedrijfsmiddelen is een ingrijpende beslissing voor ondernemers. Toch is 9,5% van de bereikte ondernemers meteen geïnteresseerd in meer informatie. ABN AMRO Lease is dan ook positief over de resultaten.