Sinds het begin van 2016 gaat Stichting Alertis verder als Bears in Mind. Bears in Mind, bekend van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen, beschermt sinds 1993 beren in het wild en helpt beren in nood.

In Het Berenbos krijgen bruine beren die vroeger zijn mishandeld of moesten optreden in bijvoorbeeld circussen weer een onbezorgd leven. Op dit moment ervaren twaalf Europese bruine beren hoe het is om weer echt beer te zijn.

De vraag

Om zoveel mogelijk voor de beren te kunnen betekenen zijn donateurs voor de stichting erg belangrijk. Bears in Mind houdt met de Berekrant alle betrokkenen zo goed mogelijk geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen Het Berenbos en andere projecten.

Vier maal per jaar ontvangen de donateurs de Berekrant. Het is per donateur verschillend of er naast de Berekrant ook een acceptgiro en/of vrijkaarten worden meegestuurd. Bears in Mind heeft 4DMS gevraagd te ontzorgen in enkele onderdelen van de Berekrant campagne.

De oplossing

Sinds jaar en dag verstuurt 4DMS de Berekrant aan de donateurs. De Berekrant, begeleidende brieven en de vrijkaarten worden aangeleverd door Bears in Mind.

  • Allereerst worden de adresgegevens geoptimaliseerd door middel van bestandsbewerking.
  • Vervolgens worden de adressendragers en acceptgiro’s geprint.
  • Het fulfilment team van 4DMS draagt zorg voor het insteken van de Berekrant. Daarbij is het per donateur verschillend of deze ook een acceptgiro en/of vrijkaarten ontvangt.
  • Tot slot worden de Berekranten verzonden naar de donateurs.

Het resultaat

Bert de Smidt, medewerker communicatie & fondsenwerving:

Het is een prettige gedachte dat het team van 4DMS de distributie van de Berekrant uit handen neemt. Kwaliteit en service staan op een hoog niveau en het is ook nog eens goedkoper dan wanneer wij het zelf zouden doen.”