Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Want onderwijs geeft kinderen vaardigheden waarmee ze kunnen bouwen aan een goede toekomst. Op veilige scholen met goede docenten en vakopleidingen met zicht op werk. Zo geven we kinderen de kans van hun leven.

De vraag

Voor Edukans is de betrokkenheid van donateurs en geïnteresseerden enorm belangrijk. 4DMS draagt zorg voor alle e-mailmarketingcampagnes van Edukans. Door middel van verschillende e-nieuwsbrieven worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen en behaalde successen.

4DMS zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle kinderen die hebben meegedaan met Edukans Schoenmaatjes een mailtje ontvangen van het land waar hun schoenendoos is uitgedeeld. Naast de e-nieuwsbrieven verzorgt 4DMS ook de digitalisering van het bedanktraject van Edukans donateurs.

De oplossing

De volgende werkzaamheden zijn en worden voor Edukans door 4DMS uitgevoerd:

    • Het bouwen van responsive e-mailtemplates. Deze templates worden voor de diverse e-nieuwsbrieven en voor de bedankmails ingezet;
    • Het opmaken van de diverse e-mails en inrichten van de campagnes voor verzending in Clang;
    • Het verzenden van e-mails op het gewenste tijdstip aan een specifieke groep ontvangers;
    • We gebruiken een beveiligde sFTP omgeving waar Edukans de mogelijkheid heeft om bestanden ten behoeve van het bedanktraject aan te leveren.

Het resultaat

Guido Harink, Beleidsmedewerker Fondsenwerving:

“4DMS heeft ons geweldig goed geholpen bij het maken van de responsive templates van onze e-mail nieuwsbrieven. Dankzij de snelle en efficiënte samenwerking is het verzenden van nieuwsbrieven nu een stuk eenvoudiger geworden.”